Ahol elakad a szó - Ronda

Ronda Spanyolország déli részén található, a Budapestről is könnyen elérhető Malaga városától kétórás útra. 

0_1461.jpg

Malagába közvetlen járattal juthatunk el Budapestről.

Repülőjegy: Wizz Air

 kepkivagas_1229.PNG

Szállás:

Malaga: 

Villa Alicia Guest House***

Sur Hotel Malaga**

Ronda:

Hotel Royal Ronda** 

 

 

Booking.com

Innen vonattal tehetjük meg legkönnyebben utunkat Rondába, a mesés településre.

Jegyet 2 hónappal az utazás előtt tudunk keresni. Online foglalásnál mindig olcsóbb a jegy, mintha helyben vásárolnánk meg, ráadásul nem kell ott sorban állnunk, időt takarítunk meg.

0_1463.jpg

Amikor legelőször hallottam Rondáról, a nevén elmosolyodtam. Azonban az ismerősöm olyan kitörő lelkesedéssel beszélt róla, hogy azonnal rákerestem neten és a képek hatalmukba kerítettek. Fantasztikus hely! 

A magas, meredek sziklák tetejére épült házak olyan birodalomba vezetnek, amit csak filmen láthat az ember. Nehéz elhinni, hogy ilyen létezik, még akkor is, amikor saját szemével látja. Kell pár perc felocsúdni.

0_99.jpg

A város 750 méterrel a tengerszint felett helyezkedik el, melyet kettéoszt az átlagosan száz méter mély El Tajo nevű kanyonnal a Guadalevín folyó.

A szakadék két oldalán az ó és az új városrész terül el, ezeket három híd köti össze. A leghíresebb közülük a Puente Neuvo, mely 120 méter magas és műemlékvédelem alatt áll. Innen szemet gyönyörködtető látványban lehet részünk, mind a mély sziklahasadékra, mind pedig a távolban elterülő színes földdarabokra.

0_100.jpg

0_102.jpg

Ronda városának másik híressége az 1784-ben épült Plaza de Toros. Spanyolország legrégebbi bikaviadal-arénáját különlegesen nagy mérete miatt is érdemes megtekinteni.

0_103.jpg

A hely szépségét lassan andalogva fedezhetjük fel a legjobban. A fehérre meszelt házak, a kék ég és a panoráma mindenkiből előhozza a mediterrán életérzést.

A szűk kis utcákon kanyarogva nézzük meg a helyiek szokásait, üljünk be egy-egy étterembe és együnk egy gazpachót, mely az egyik legismertebb andalúz étel.

0_104.jpg

Rondában járva nem hagyhatjuk ki a Mondragon Palota megtekintését. Az épület a mór királyok, később a keresztény hódítók székhelye volt.

2_9.jpg

0_1464.jpg

2_374.jpg

1_680.jpg

1_38.jpg

0_105.jpg

Érdekesség, hogy az arab építészet is képviselteti magát, hisz a szikla belsejében, a város alatt egy arab fürdő látogatható meg, mely a XIII-XIV. században épült.

0_1465.jpg

0_106.jpg

Természetesen Ronda nem akkora település, melyre több napot kell szánnunk, hisz könnyen bejárható. 

Ha marad időnk, látogassunk el  Malagába, illetve hazaindulás előtt Gibraltár is lehet céljaink egyike.

0_108.jpg

1_39.jpg

Kellemes utazást! :)

 

Tetszett az ötlet? Lájkold ITT a blogomat, hogy a Facebookon is tudd követni az olcsó repülőjegyeket. Illetve olvasd el a többi helyről szóló írásaimat is! :)