Festői szépségű óceánpart - Arcachon

Valahol ott hagytam abba legutóbb, hogy Bordeaux milyen szép és mennyire megéri odautazni. Főleg azért, mert nem elég, hogy nagyon élvezhető a város, de alig egy órányira a fantasztikus óceánparti Arcachon is meglátogatható.

Bordeauxról ITT olvashattok.

18_4.jpg

Ez a kombináció azt hiszem verhetetlen! Adott egy építészetben lenyűgöző hely és egy ejtőzésre kiválóan alkalmas partvidék. 

4_417.jpg

5_284.jpg

Családdal kifejezetten jó kombináció, hisz a gyerekek se fognak unatkozni. Fürdésre a hosszú, plázs menti, puha homokos óceánpart kifejezetten alkalmas. Ráadásul ingyenes.

Ami még nagy előny, hogy a vonatállomástól egy laza sétával megközelíthető. 

A vonatjegy az állomáson lévő automatákból vásárolható 11,5 eurós áron.

8_55.jpg

Arcachon bájos, igazi nyaralóváros. Sok-sok virággal, színes, emeletes üdülőkkel, tömegmentesen várja az idelátogatókat. 

Tisztasága, rendezettsége szembeötlő, franciás hangulatát, pozitív légkörét a part menti sétánya nagyon visszaadja. Itt találhatóak a jobbnál-jobb éttermek is, ráadásul fenséges látvány terül elénk étkezés közben!

0_3456.jpg

2_889.jpg

16_4.jpg

Az ide tartó vonat átsuhant a falusi Franciaország tájain, mindig nagy érdeklődéssel figyelem az út menti településeket. A szerelvény tiszta, nem túl zsúfolt. De azért több turistával is találkoztunk. A kalauz hölgy egy divat magazinból is kiléphetett volna olyan sikkes egyenruhát viselt, nem beszélve szépségéről és kedvességéről.

Erről jut eszembe, hazafelé egy kalauz úr volt, aki kezelte a jegyünket és ahogy köszöntött minket: "Bonjour Madame, bon voyage!" - elolvadtam. ;)

A vonatállomással szemben lévő sétány egyenesen a plázsra vezet. A végén a Casino épülete magasodik, franciás eleganciával. 

1_1580.jpg

Amikor legelőször tárult elénk a festői szépségű táj az állunk leesett. Egyszerűen el se tudom mondani mennyire volt kék az ég, mennyire voltak fehérek a felhők, sötétkék az óceán és sárga a homok. Szemem nem látott még ilyen szépet! 

Kicsit meg is pihentünk. Csak leültünk bámultunk és elvesztünk a messzeségben. 

A vízen ringatózó élénk fehér hajók, a végeláthatatlanság totál magába szippantott. Órákig képes lettem volna csak ott ülni és nézni. Imádom átélni a pillanatot!

Több mólóra is be lehet sétálni, sőt hajókirándulásokat is szerveznek. 

6_193.jpg

7_104.jpg

9_30.jpg

10_19.jpg

11_14.jpg

12_9.jpg

17_4.jpg

Arcachon legfőbb nevezetessége a Dune du Pilat, azaz Európa legmagasabb homokdűnéje. A 3 km hosszan elterülő partszakasz nagy látogatottságnak örvend, eredetileg mi is ezért érkeztünk ide. Remek fotóalapanyag és a vonatállomástól közvetlen busszal egyszerűen megközelíthető. A menetidő kb. 1 óra. 

Egy spontán döntés, és a város sétányának marasztaló mivolta miatt mi mégsem néztük meg. Lesz miért visszamennem. 

15_5.jpg

Egy teljes napot töltöttünk Arcachon-ben, és nagyon repült az idő. Egyáltalán nem unatkoztunk, ebédeltünk egy jót, sétáltunk, élveztük a napsütést. A természet olyan színeket produkált, hogy a lélegzetünk elakadt néha. 

Képzeljetek el irtó sötétkék felhőket és óceánt, part menti színes házakat, sűrű, zöld lombkoronás fákat és a kettő között elterülő rikító, a nap által megsütött sárga homokot. Egyszerűen festői volt! Olyan kontrasztok voltak a színek között, hogy folyton csak fényképezni akartam. :)

13_9.jpg

14_6.jpg

Egy szó, mint száz, aki jól akarja érezni magát, szuper nyaralásra vágyik egy tömegmentes helyen, utazzon Arcachon-be! Azt hiszem a képek magukért beszélnek.

Szállás: Arcachon

Szállás bárhová: ITT

Tetszett az ötlet? Lájkold ITT a blogomat, hogy a Facebookon is tudd követni az olcsó repülőjegyeket. Illetve olvasd el a többi helyről szóló írásaimat is! :)