Skót romantika - Edinburgh

Edinburgh Skócia fővárosa, a Forth-folyó deltatorkolatánál fekszik.

1_161.jpg

Repüljünk ide márciusban egy kis romantikázásra.

Repülőjegy: Ryanair

kepkivagas_1279.PNG

Szállás:

Travelodge Edinburgh Central Queen Street**

Piries Hotel***

 

Booking.com  

A látnivalókban bővelkedő város dimbes-dombos tájon épült. Csodálatos természet fogadja a turistákat. A zöld minden árnyalata megtalálható itt. 

1_162.jpg

A mesebeli óvárosban sétálva folyton van mit megörökítenünk, nagyon idilli itt a hangulat. Olyan érzés fog el bennünket, mintha a múltba csöppentünk volna. A magas házak a korukban rendkívülinek számítottak.

6_3.jpg

7_2.jpg

Skócia nagyon kedvelt hely, festői környezete mindenkit megnyer.

Számos kastély közül Edinburgh vára is lenyűgöző látványt nyújt. Számtalanszor kifosztották, felgyújtották már, de a XII. században épült Szent Margit kápolnája épen maradt. Ez az egyik legöregebb, normann stílusú egyházi épület Skóciában.

0_415.jpg

 6_4.jpg

 7_3.jpg

A Royal Mile utcáin sok kis apró boltra bukkanhatunk, beülhetünk kicsit megpihenni.

0_416.jpg

2_55.jpg

A macskaköves utca mentén találhatjuk a Szent Egyed-katedrálist, ami már kívülről is lélegzetelállító, hát még ha megtekintjük a belsejét is!

A gótikus csoda legöregebb része a tornya, mely az 1400-as évek végéből maradt fenn. Itt ülésezett Stuart Mária első parlamentje is.

0_417.jpg

2_56.jpg

1_163.jpg

Edinburgh egy hatalmas szelet a történelemből, az ember nem győzi csodálni a múltat. Szinte minden városrészben kap valamit ebből.

A hatalmas 2000 éves erődről, melyet Artúr székének neveznek és a Holyrood Parkból mennyei kilátás nyílik az egész környékre. Semmiképp ne hagyjuk ki!

0_418.jpg

1_164.jpg

A városnak semmivel sem összehasonlítható hangulata van. Remek hely feltöltődésre, romantikázásra, kicsit elvegyülni a régi időkben.

Akinek pedig ez nem lenne elég, a közelben meglátogathatja a fenséges Inchcolm-apátságot egy igazán magányos szigeten.

1_165.jpg

0_419.jpg

Egy érdekesség a végére. J. K. Rowling a város "the elephant house" nevű kávézójában írta a Harry Pottert. Rajongóknak kötelező látnivaló!

0_420.jpg

Edinburgh-ban járva sok érdekességet találunk, a teljesség igénye nélkül szemezgettem. Ne féljünk az esőtől és a ködtől, bátran legyünk sokat a levegőn, vagy akár sétáljunk a tengerparton. Viszont a város lejtős mivolta miatt nem árt a kényelmes cipő, az időjárás miatt pedig a meleg öltözet.

Élményekkel teli utat kívánok!

Szállás: Edinburgh

Szállás bárhová: ITT

Tetszett az ötlet? Lájkold ITT a blogomat, hogy a Facebookon is tudd követni az olcsó repülőjegyeket. Illetve olvasd el a többi helyről szóló írásaimat is! :)