Magical Europe

2019\12\30

A csoda létezik - Feröer-szigetek

Egy valódi csodáról írok nektek, avagy az Izland és Skócia között, a tengerben elterülő Feröer-szigetekről.

0_7.jpg

Szállások:

Hotel Streym Torshavn***

Hotel Torshavn***

 

A 18 földdarabból álló szigetcsoportot az egyedi kultúra és gyönyörű természeti szépségek teszik izgalmas és üdítő célponttá.

8_1.jpg

A szigeten élő emberek megőrizték ősi nyelvüket, és megtanultak egyensúlyozni a természet adta lehetőségek és a modern életstílus között. 

11.jpg

A mai napig sokan élnek állattartásból és készítenek finomabbnál finomabb húsételeket. Kedvelik az egészséges konyhát, hasznosítják a halakat, kagylókat, valamint a réteken termesztenek burgonyát és fehérrépát, mely olyan lédús, mint a körte. Ezenkívül a legnívósabb éttermek felszolgálják a norvég homárt, melyet az egész világon annyira keresnek.

0_34.jpg

0_35.jpg

1_28.jpg

Számos érdekes madárfajt figyelhetünk itt meg. Rengeteg útvonalat járhatunk be és láthatunk helyi és költöző szárnyasokat. A varázslatos állatvilág és természet a fotósok paradicsomává változtatja főszezonban a helyet.

Feröer jelképe a lunda, mely pici pingvinszerű élőlény. Ha idelátogatunk, biztos találkozunk velük. Nagyon vicces és kedves kinézetük van.

3_8.jpg

0_36.jpg

A szárazföldön bárhol is vagyunk, legfeljebb öt kilométerre lehetünk a tengertől. 

1_6.jpg

0_8.jpg

2_6.jpg

A friss levegőt szinte harapni lehet. A zöld minden árnyalatát fel tudjuk itt fedezni. Ahogy kontrasztot alkotnak a mélykék színű tengerrel, az a szemnek gyönyörű látvány.

5_4.jpg

A fővárost a norvég vikingek alapították még a IX. száradban.Tórshavn középkori, fűvel benőtt tetejű házai egy manóbirodalomba visznek minket.

A tengeröblökben megbúvó halászfalvak színes lakjai mindenkit vonzanak. Nézzük meg őket!

0_37.jpg

1_29.jpg

2_27.jpg

4_6.jpg

13.jpg

A semmihez sem hasonlítható környezetben mindenki tud relaxálni és eggyé válni a természettel.

Romantikus helyszínek és szívet melengető tájak váltják itt egymást.

12.jpg

9_1.jpg

A szigetcsoport legikonikusabb pontja a Gasadalur-vízesés. 

10_1.jpg

A helyiek hagyományőrzésének köszönhetően a híres feröeri lánctáncot mai napig járják. Csodálatos mind nézni, mind részt venni benne, hisz a ritmikus dallamok között népi balladák csendülnek fel.

0_38.jpg

Maradjunk a zenénél, viszont váltsunk modernebb dallamokra. A G! fesztivál minden júliusban megrendezésre kerül. 

A nagyszínpad közvetlen szomszédságában helyezkedik el a strand szaunás, forró medencés területe, ahonnan megcsodálhatjuk a kilátást a magas, zöld hegyekre, majd megmártózhatunk a hideg tengerben.

1_30.jpg

0_39.jpg

3_7.jpg

A világ legvonzóbb utazási céljaként emlegetett Feröer-szigetek egy kiváló hely, hogy megismerd a természet szépségeit és rájöjj, hogy vannak csodák!

Szállás: Feröer-szigetek, Tórshavn

Szállás bárhová: ITT

Tetszett az ötlet? Lájkold ITT a blogomat, hogy a facebookon is tudd követni a villámhíreket. Illetve olvasd el a többi helyről szóló írásaimat is! :)

Booking.com

A bejegyzés trackback címe:

https://magicaleurope.blog.hu/api/trackback/id/tr478409054

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása