Az impulzusok városa - Berlin

Németország fővárosa, számos kikapcsolódásra alkalmas lehetőséget tartogat számunkra. A gazdag kultúrát és megannyi látnivalót felvonultató Berlinbe invitállak most benneteket.

0_3664.jpg

Az Ryanair légitársaság jó áron kínál nekünk jegyet.

0_636.PNG

Berlinben találkozik a múlt, jelen és a jövő.

A minap olvastam például, hogy a lakásárak egyre jobban elindultak felfelé, mert a fiatalok közül sokan választják Németország fővárosát életük színhelyéül.

Vegyük most sorra, mik a "kötelező" látnivalók.

Berlini fal

A hidegháború alatt a kettéosztott Berlin Európa megosztottságának és az elnyomásnak egyik fő szimbólumává vált. A Fal az egyik legszigorúbban őrzött határ volt a történelem során, melynek mentén tűzparancs volt érvényben. 1989-ig 125 menekülési kísérlet végződött halállal.

Manapság számos részét graffitik borítják, emlékművek és a földön végighúzódó jelölések őrzik az egykori helyét.

0_83.jpg

 

0_84.jpg

Brandenburgi kapu

A 26 méter magas klasszicista homokkő építmény, a város és egyben az ország jelképe. A német 10, 20 és 50 centes euróérmék hátoldalán a kapu látható, mint a megosztottság és egység jelképe.

0_85.jpg

Tévétorony 

Európa negyedik legmagasabb épülete, 368 méteres magasságával, 1969-re készült el. 207,5 méter magasan található a panoráma étterem, amely félóránként fordul körbe, teljes rálátást biztosítva a városra.

0_86.jpg

Győzelmi oszlop

A német főváros egyik legjellemzőbb jelképe a Siegessäule, amit a porosz hadsereg Dánia felett aratott 1864-es győzelmének emlékére építettek. A 67 méter magas oszlop későbbi diadalok emlékét is őrzi, ugyanis Victoriának, a győzelem istennőjének az alakja később, az osztrákok és a franciák felett aratott győzelem után került a tetejére. A szobor kilátójába 285 lépcső vezet, ezt megmászva csodálatos kilátás nyílik Berlinre.

0_92.jpg

Dóm és a Spree-folyó

A folyó, mely átfolyik Berlinen, nem más, mint a Spree. Ennek a partján található a híres evangélikus katedrális, mely 1894 és 1905 között épült olasz reneszánsz és barokk jegyekben.

0_87.jpg

1_35.jpg

A főbb látnivalók után ki-ki ízlése szerint válogathat a rengeteg múzeum, épületegyüttes közül.

A város leghangulatosabb terének a Gendarmenmarktot tartják.

0_88.jpg

A Museuminsel, vagy múzeum sziget a világ minden tájáról vonzza a látogatókat.

0_89.jpg

Aki kisgyermekkel utazik, semmiképp ne hagyja ki a Berlini Állatkertet, ahol minden évben van újabb és újabb különlegesség.

0_90.jpg

Az Unter den Linden 352 ezüsthársa által szegélyezett sétánya mára Berlin szellemi és művészeti központjává vált. A fasor a Brandenburgi kaputól egészen a Dómig kanyarog. Romantikázni kiváló.

0_91.jpg

Tipikus német ételek közül választhatunk, ha megéheztünk. Ilyen a Berliner Leber (disznómáj+krumplipüré), a brandenburgi kacsa vagy a currywurst (currys kolbász). Mellé a Berliner Weisse helyi sört kérjük.

0_93.jpg

A lista korántsem teljes. Aki már járt Berlinben, hozzáteheti a maga érdekességeit a poszt alatt, szívesen olvassuk! Aki pedig ezután dönt az utazás mellett, várjuk a beszámolót! :)

Szállás bárhová: ITT

Tetszett az ötlet? Lájkold ITT a blogomat, hogy a Facebookon is tudd követni az olcsó repülőjegyeket. Illetve olvasd el a többi helyről szóló írásaimat is! :)