A csehek legszebbje - Telc

Egy bájos, vidám cseh kisvárost hoztam nektek, ami valahol a Brno és Prága közötti úton található.

10_6.jpg

11_5.jpg

3_101.jpg

9_7.jpg

A Morvaország déli részén fekvő Telc a Világörökség része. Fő látványossága az árkádos, barokk és reneszánsz stílusban épült, főterét ölelő házsor.

4_64.jpg

6_33.jpg

A csodálatos színekkel festett házak homlokzatai magával ragadó élményt nyújtanak. Olyan, mintha egy színes mesekönyvet lapoznánk és egy tündérvilág elevenedne meg előttünk.

Eredetileg ezek a házak gótikus stílusban épültek, ám a XV. században egy egységes árkádsort húztak fel eléjük.

7_18.jpg

A hangulatos, macskaköves téren végigbóklászva találunk kisebb-nagyobb fogadókat és ajándékboltokat, valamint egy-egy helyi kocsmát, ahol megkóstolhatjuk a finom cseh söröket. Nyáron kirakodóvásárt is tartanak.

3_102.jpg

A város másik nevezetessége a kastély, mely magas falaival kiemelkedik az utcából.

Anno még a XIV. században gótikus stílusban építették, majd reneszánsz stílusúvá alakították át, manapság így látogatható.

3_103.jpg

4_65.jpg

Fantasztikus angolparkja mindenkit csalogat egy sétára. A kastély belsejében korabeli bútorokat és Telc városáról szóló kiállítást tekinthetünk meg.

4_66.jpg

3_104.jpg

Telc főbb nevezetességeit körbefonja a víz. A rendezett tavak, sok zöld és a színes házak pompás látványban részesítik az ideutazókat.

13_1.jpg

4_67.jpg

Aki Csehországban kalandozik, semmiképp ne hagyja ki ezt a kedves, rendezett kisvárost. Jó érzéssel töltődhetünk fel, ha meglátogatjuk. 

Készíthetünk képeslapot meghazudtoló fényképeket és ehetünk remek cseh fogásokat is!

Megközelítése autóval a legegyszerűbb, de a helyi közlekedési eszközökben is gondolkodhatunk. Vonat szintén összekombinálható Magyarországról, brnói átszállással.

Leljétek örömeteket benne! :)

Szállások:

Pension Telc No 20**

Hotel Telc***

Hotel Celerin***

 

  Booking.com

 

Tetszett az ötlet? Lájkold ITT a blogomat, hogy a Facebookon is tudd követni az olcsó repülőjegyeket. Illetve olvasd el a többi helyről szóló írásaimat is! :)