Színek városa - Olbia

Olbia Szardínia szigetének egyik városa. A tenger türkizkék tónusának, a fehér, lágy homoknak, a rengeteg zöldnek, az élénk árnyalatú házaknak köszönhetően a színek városának is szokták nevezni.

2_17.jpg

Budapestről közvetlen járattal juthatunk el Cagliari városáig, ahonnan kb. 3 órányira helyezkedik el Olbia. Utunk során felfedezhetjük Szardínia szigetét, hisz délről északra utazunk. 

Repülőjegy: Ryanair

0_1360.PNG

Szállások:

Easy Dream Centro Soggiorno Studi

Hotel De Plam***

Moderno Hotel Olbia***

A szigetváros családias hangulata kisgyermekeseknek is ajánlott, főleg főszezonon kívül. Inkább a nyugalom, a kellemes feltöltődés a jellemző, mintsem a bulinegyedek elterjedése.

0_246.jpg

A város főutcája a Corso Umberto, melynek igazi olaszos hangulata csábítja az embert. Nézegessünk kirakatot, üljünk be egy olasz tésztára, vagy csak beszélgessünk egy jót valamelyik "Mamma" kávézójában. 

0_247.jpg

A város fő látványossága közé tartozik a kikötő, ahová számos turistahajó is befut. A Viale Isola Bianca 1,5 kilométeres töltése kellemes sétát ígér a sokszínű és érdekesebbnél érdekesebb hajók között.

0_248.jpg

Szardínia egyik legkiemelkedőbb építménye az eredeti formájában álló Szent Simplicius-templom, mely a középkorból maradt fenn, Olbiában áll. Közelében egy pun település épületmaradványai is megtalálhatóak.

0_249.jpg

A Szent Pál-templom velencei stílusú, faragott szószéke igazán szemet gyönyörködtető látvány.

0_250.jpg

1_75.jpg

A város strandjai pompásak, a fehér homokos partszakaszok, a smaragdszínű víz, a csodálatos ezerszínű halrajok elkápráztatják az embert.

0_3572.jpg

1_1593.jpg

0_251.jpg

Olbiában aki feltöltődésre vágyik, remekül fogja érezni magát. 

Kellemes kikapcsolódást!

Szállás: Olbia

Szállás bárhová: ITT

Tetszett az ötlet? Lájkold ITT a blogomat, hogy a Facebookon is tudd követni az olcsó repülőjegyeket. Illetve olvasd el a többi helyről szóló írásaimat is! :)