Három ország városa - Bázel

A svájci-német-francia hármas határon fekvő Bázel igazi gyöngyszeme a semlegességéről híres Svájcnak.

1_79.jpg

Az easyJet légitársasággal közvetlenül eljuthatunk ide. A reptér különlegessége, hogy francia-svájci igazgatási terület alá esik. Így ha Bázelbe utazunk, kicsit Franciaországban is járunk. A 4 km-re lévő városba a 10 percenként járó 50-es busszal juthatunk el legegyszerűbben. A jegytípusokról és a megállókról az alábbi linken tájékozódhatunk: http://www.bvb.ch/en/timetable-network

 

0_177.PNG

Szállások: 

Ibis Budget Basel City*

Rheinfelderhof Hotel Restaurant**

Svájc harmadik legnagyobb városát a Rajna szeli ketté. A folyó mentén hangulatos sétányok találhatóak, illetve nyáron strandként is funkcionál a part.

3_631.jpg

0_2084.jpg

1_80.jpg

0_256.jpg

4_252.jpg

A helyi "Váci utca", a Freie Strasse a turisták kedvenc sétálóutcája. Számos világmárka képviselteti magát a divat területén. Ha máshogy nem, kirakaton keresztül vessünk pillantást a híres svájci órákra.

0_257.jpg

Bázelben jellemző az emelkedő, a sok lépcső, amely  a város báját adja. Leghíresebb a Elftausendjungfern-Gässlein, amit magyarul talán "a tizenegyezer szűz lépcsőjének" fordíthatunk.

0_258.jpg

A múzeumok kedvelőinek igazán akad látni valójuk, hisz' több mint 30 épület fogadja az érdeklődőket. Legkiemelkedőbb ezek közül a Kunstmuseum, ahol a világ legnagyobb Holbein-gyűjteménye található. 

0_259.jpg

A városháza épületén biztos, hogy megakad majd a szemünk.

1_1369.jpg

3_428.jpg

A város egyik leglenyűgözőbb épülete a Münster-katedrális, mely gótikus és román stílusban épült. Mindenképp másszunk fel a tetejére, mert pazar látvány tárul elénk a Rajna-kanyarra illetve a város egészére.

0_260.jpg

1_81.jpg

2_841.jpg

2_559.jpg

Bázelben az óvárosi rész mellett megtalálhatóak a fejlődésre és egyediségre utaló jelek is. Ha valaki különleges dizájn épületekre vágyik, látogasson el a Vitra Campushoz, ahol érdekes épületeket láthat, vagy nézze meg a graffiti házak színes kompozícióját. 

0_261.jpg

1_82.jpg

A város egyetemét 1459-ben alapították, itt tanított többek között Nietzsche.

0_262.jpg

1_941.jpg

Amennyiben a hangulatos Bázel mellett van még időnk a környéken is szétnézni, látogassunk el a Fekete-erdőbe, ahonnan a "mi folyónk", a Duna ered, vagy a kedves Colmarba, ahol igazán érdekes gerendaberakásos házak állnak. Akik pedig szeretik az autókat, ne hagyják ki Mulhouse-ban a Bugatti autómúzeumot.

Jó utat! :)

Szállás: Bázel

Szállás bárhová: ITT

Tetszett az ötlet? Lájkold ITT a blogomat, hogy a Facebookon is tudd követni az olcsó repülőjegyeket. Illetve olvasd el a többi helyről szóló írásaimat is! :)