Tündérek és koboldok földjén - Dublin

Azt mondják, aki Írországba jár, olyan mintha egy misztikus utazáson venne részt. 

0_1446.jpg

0_1447.jpg

2_372.jpg

Repülőjegy: Ryanair

0_1883.PNG

Szállások:

Hilton Dublin****

St Aidens Guesthouse Dublin***

 

Booking.com

Dublin reptere, mindössze 10 km-re fekszik a várostól, ahonnan a Dublin Bus 747-es járata közvetlenül a központba visz pár euróért. Az alábbi linken megtaláljátok a menetrendet: http://www.dublinbus.ie/en/Your-Journey1/Timetables/All-Timetables/7471/

Az állomás épülete (Heuston Station) már megér egy körbejárást, illetve, a szemközti hídon a város folyóján, a Liffey-folyón átsétálhatunk egy piknikre a közeli parkba, ahol felvehetjük az ír ritmust.

3_305.jpg

Dublin fő látványosságai között említhetjük a Dublin Castle épületét, melynek hatalmas Szent Patrik-termében őrzik a Szent Patrik Lovagrend relikviáit, és máig itt zajlik az éppen megválasztott ír elnök beiktatása is.

0_1448.jpg

1_672.jpg

1_9.jpg

Szent Patrik katedrális 

1_10.jpg

0_1449.jpg

Szent Patrick Írország védőszentje, aki Maewyn névvel született, Walesben, 385-ben. Gyermekkorában elrabolták, Galliába hurcolták és hat éven keresztül rabszolgaként tartották. Kiszabadulása után a gaul-i kolostorban, Szt. Germain szárnyai alatt tanult, ekkor döntötte el, hogy az ő feladata a szülőföldjére való visszatérés és a kereszténység tanainak terjesztése a honfitársai között. Később ez sikerült is neki, és bejárva Írország teljes területét, kolostorokat, templomokat és iskolákat alapított. 30 éven keresztül végezte hittérítő tevékenységét, a kelta druidák rosszallásától kísérve, óriási a szerepe Írország keresztény hitre térítésében. 461. március 17-én halt meg, ezt a napot (St. Patrick’s day) számos ír hagyomány őrzi a mai napig.

1_671.jpg

Gondoltátok volna, hogy itt található a világ legnagyobb közparkja, ami kétszer akkora mint a Hyde Park? Ez pedig nem más, mint a Phoenix Park

1_673.jpg

0_1450.jpg

1_11.jpg

Christ Church Cathedral - a hatalmas középkori altemplom Dublin legrégebbi építménye!

0_7.jpg

Miután felfedeztük a város kiemelkedő épületeit, adjuk át magunkat a szórakozásnak. 

Dublin a kocsmák fővárosa, így mindenképp látogassunk el valamelyik hangulatos pub-ba, hogy jobb kedvre derüljünk a Guiness sör, vagy akár egy kis Jameson whiskey hatására, illetve a helyiek vidámsága ezeken a helyeken, de az utcákon is ránk ragadhat.

Egy igazán különleges hely a Church Bar,amely egy elhagyott anglikán templom átépítésével vált szórakozóhellyé. Az ódon falak között bár, étterem és night club működik. A templom közepén kapott helyet a söntés, a karzaton pedig ott az orgona.

0_8.jpg

Ahogy kezdtem a bejegyzésemet, Írországban egy misztikus világban csöppenhetünk. Hogy ezt ténylegesen átéljük a koboldok földjén, mindenképp látogassunk el a Howth-félszigetre! A hely északi részét egy csodálatos szépségű kirándulóösvény futja be. Monumentális sziklaszirtek mellett, akár fókacsordákat látva sétálhatunk, illetve innen látható a Bailey Lighthouse világítótornyot is.

0_9.jpg

1_674.jpg

0_1451.jpg

1_12.jpg

A végére pedig egy videót szeretnék megmutatni, ami a 2012-es EB-n készült a spanyolok elleni meccsen. Amikor a meccs 4:0-ra állt a spanyolok javára, akkor az utolsó 10 percben az ír szurkolók rázendítettek a "The Fields of Athenry" című nemzeti balladára, ezzel megköszönve csapatuknak a szereplést. Innentől kezdve én is megszállott ír drukker vagyok. Lekötelezett, ahogy kiálltak a csapatukért! :)

Irány a "káposzta"! :)

 

Tetszett az ötlet? Lájkold ITT a blogomat, hogy a Facebookon is tudd követni az olcsó repülőjegyeket. Illetve olvasd el a többi helyről szóló írásaimat is! :)