Ahol megigéz a sarki fény - Tromsö, Norvégia

Tromsö Norvégiában található az északi sarkkörön túl 400 km-re. A várost több sziget alkotja, melyek között a kapcsolatot hidak és egy alagútrendszer teremti meg.

0_326.jpg

Repülőjegy: Norwegian

Átszállás Osloban.

kepkivagas3_4.PNG

 

Booking.com

Hogy miért érdemes ennyire északra látogatnunk? Egyrészt Norvégia fjordjai lenyűgözőek, másrészt ha szerencsénk van, láthatjuk  a sarki fényt. Azt gondolom, akinek nagy álma, hogy egyszer ezt átélje, remek lehetőség!

Tromsö az aurora borealis "fővárosa". Itt igen nagy esélyünk van látni az északi fényt, akár szabad szemmel!

Nevét a római hajnalistennő, Aurora nevéből alkották. Formája sokszor változik, hol függönyszerű, hol sugaras szerkezetű. Abban viszont egyetérthetünk, hogy meseszép látványt nyújt!

0_327.jpg

0_338.jpg

Tromsö 1794 óta város, jelentősége a vadászattal nőtt, majd hamarosan a sarkvidéki kereskedelem legnagyobb központjává fejlődött.

0_328.jpg

A XIX. század végére püspöki székhely lett. Az itt található katedrális Norvégia egyetlen fából készült székesegyháza. Az 1861-ben, gótikus stílusban épült templomban több felekezet hívei is tartanak istentiszteletet. 

0_329.jpg

1_114.jpg

2_32.jpg

A másik híres Isten háza egy modern épület, mely betonpanel elemekből épült az 1900-as évek közepén. 

0_330.jpg

1_115.jpg

Tromsőben az expedícióra indulók megpihennek, felkészülnek. Számos ismert túraútvonalra indulhatunk a városból. A híres felfedező, Amundsen is innen ment hódító útjaira. A városban szobrot is emeltek neki.

0_331.jpg

Aki idelátogat, csodálatos látvány tárul a szeme elé. A várost körülölelik a hatalmas sziklás hegyek, a tavak, szigetek közül pedig számos színes faház bújik elő.

0_332.jpg

A kis lélekszámú norvég város utcái nagyon bájosak, sétákra alkalmasak. A jó hangulatról a vidám színűre festett házak gondoskodnak.

0_333.jpg

1_116.jpg

Tromsőben található a világ legészakibb egyeteme, sörgyára, botanikus kertje és planetáriuma, ezért a kisváros igazán bővelkedik rekordokban.

0_334.jpg

1_117.jpg

0_336.jpg

Érdekességképp látogassunk el a Polar Múzeumba, ahol a Spitzbergák élővilágát tanulmányozhatjuk.

0_337.jpg

Norvégia nem meleg, nem olcsó, ám felejthetetlen élményeket nyújt! Aki különlegességre vágyik, itt megkaphatja.

Kellemes felfedezést kívánok!

Szállás: Tromsö

Szállás bárhová: ITT

Tetszett az ötlet? Lájkold ITT a blogomat, hogy a Facebookon is tudd követni az olcsó repülőjegyeket. Illetve olvasd el a többi helyről szóló írásaimat is! :)