A kultúra városa - Varsó

Varsó olyan, mint a főnixmadár, a történelem során már számtalanszor támadt fel hamvaiból.

4_216.jpg

A lengyelek fővárosába a Wizz Air repít minket kedvező áron.

0_1255.PNG

Szállások:

Hotel Mercure Warszawa Grand****

Ibis Warszawa Stare Miasto**

Landolás után a városba a reptéri gyorsvasúttal a legegyszerűbb eljutnunk. A szerelvények 10-15 percenként járnak. A jegyek típusait és árait az alábbi linken találjátok: http://www.ztm.waw.pl/?c=110&l=2

Varsó nemcsak kulturális és építészeti remekeivel tűnik ki, de az egyetlen olyan főváros Európában, amely határos nemzeti parkkal. Rengeteg zöldövezettel találkozhatunk, sok parkban pihenhetünk meg.

A legrégebbi ezek közül a Wilanow-kert, melyben egy hatalmas barokk kastély is található.

Az egykori királyok nyári rezidenciája teljes egészében látogatható.

0_197.jpg

A II. Szaniszló király által alapított Fürdőpark az 1700-as évek végén létesült, ma a legismertebb kert Varsóban. Számos kulturális esemény helye, például a Chopin-koncerteké.

Itt találjuk a Lazienki-palotát, melynek különlegessége, hogy a két tó közé épített csatorna felé épült, ezért nevezik "vízre épített palotának" is. Körülötte szabadon lévő fácánokkal, pávákkal is találkozhatunk.

0_198.jpg

5_155.jpg

6_104.jpg

A város jelképének a Kultúrpalotát tartják, mely az 1950-es években épült Sztálin utasítására. Elkészültekor Európa második legmagasabb épülete, Lengyelországban pedig a mai napig a legmagasabbnak számít.

Óráinak számlapja 6 méter, számos színház, múzeum és koncertterem működik benne. Tetejéről remek kilátás nyílik a városra.

1_800.jpg

A palota környezetében, a belvárosban épült fel az új negyed, mely számos felhőkarcolót foglal magába. Itt láthatjuk Varsó XXI. századi jellegét.

0_1714.jpg

Itt-tartózkodásunk alatt mindenképp szánjunk időt az óvárosra, mely a XIII. századból maradt fenn.

Sétáljunk a Kastély téren, üljünk be egy hangulatos étterembe és kóstoljuk meg a lengyel konyha remekeit.

0_201.jpg

3_359.jpg

7_54.jpg

Keressük fel a Szent János-katedrálist, mely a város legrégebbi gótikus épülete az 1300-as évek végéről.

1_66.jpg

0_203.jpg

Az óváros színes házainak ölelésében, a tér közepén Zsigmond király oszlopa magasodik.

2_457.jpg

Ahogy a reptér neve is elárulja, Varsó leghíresebb szülötte Fryderyk Chopin zeneszerző, zongoraművész. Az életét bemutató múzeumot nemrég korszerűsítették, mely audiovizuális látogatóbarát eszközökkel igyekszik közelebb hozni munkásságát a látogatókhoz.

0_205.jpg

Kisgyermekes családoknak kiváló kikapcsolódási pont az állatkert!

0_1715.jpg

Varsó, az elpusztíthatatlan város, turistabarát légkörével megfelelő kikapcsolódást nyújt számunkra. Az árak alacsonyabbak, mint itthon. Látogassuk bátran!

Jó utazást kívánok!

Szállás: Varsó

Szállás bárhová: ITT

Tetszett az ötlet? Lájkold ITT a blogomat, hogy a Facebookon is tudd követni az olcsó repülőjegyeket. Illetve olvasd el a többi helyről szóló írásaimat is! :)