Hogyan keress bejegyzést egyszerűen?

Rendhagyó sorozatot indítok a Blogon, mégpedig azért, hogy még jobban megismerjétek az oldal működését, még magabiztosabban és könnyebben tudjátok kezelni azt.

0_3672.jpg

Talán az első és legfontosabb dolog, hogy tudjatok keresni az oldalon. 

Mind a Facebook felületen adok segítséget, mint a blog.hu oldalán megmutatom, hogyan tudtok keresni a bejegyzések között. 

Gondolom mindennapos kérdés, amikor terveztek és már megvan a célpont, hogy vajon tettem-e ki ilyen tippet az elmúlt napokban.

Belátom, mivel nagyon pörgetem a Facebook felületet, azaz naponta több úti cél is megjelenik rajta, nehézkes visszagörgetni, hogy vajon az általatok kiválasztott város szerepelt-e mostanában. Azt tapasztalom, hogy a Facebook algoritmusa nem mindig juttatja el hozzátok a hírfolyamotokban az ötleteimet, márpedig én segíteni szeretnék nektek, de ha nem látjátok, úgy nem tudok. 

Ezért jártam most utána, hogy hogyan tudnátok egyszerűen keresni a bejegyzések között.

Kezdjük a Facebook felülettel.

Számítógépen (Chrome böngészőben próbáltam) nagyon egyszerűen meg lehet ezt oldani, hisz balra ha rákattintotok a Bejegyzések menüre, máris jobb oldalon megjelenik egy kereső felület. 

Ha a képekre kattintotok nagyobban és olvashatóbban is megjelenik az!

0_652.PNG

2_13.PNG

Ide beírtam például, hogy Párizs és azonnal előhozta az eddig megjelent összes párizsi tippet a középső felületre, ahol már egyszerűen lefelé görgetve megtalálhatjátok a legújabb bejegyzésemet, ami erről a városról szól.

3_8.PNG

Aminek nem örülök, hogy Androidos telefonon megnézve ilyen opciót nem találtam. :( ( Ha valaki tudja a megoldást, ne tartsa magában!)

Most pedig nézzük meg, hogy működik mindez a magicaleurope.blog.hu oldalán.

Kezdjük a számítógépes verzióval. 

Ha rákattintotok a fenti linkre, vagy akár Facebookon egy-egy tipp fényképére, akkor automatikusan a blog.hu-s felületen találjátok magatokat. 

Jobbra a menüsorban kb. középtájon találjátok a keresés mezőt, ahová egyszerűen beírva, hogy Párizs, időrendi sorrendben kidobja a lehetséges tippeket.

4_1.PNG

0_654.PNG

Szerencsére ez a funkció telefonon is nagyon egyszerűen elérhető. 

Első lépésként, ha ezt a sárgás felületet látjátok a Blog megnyitásakor, akkor tekerjetek le az oldal aljára és kattintsatok a teljes oldal verzióra! Így valóban a saját felületemen találhatjátok majd magatokat, amely a teljes élményt adhatja számotokra. 

0_656.PNG

1_1761.jpg

A barna felületű Blogon a jobb menüsorban találjátok a Keresés mezőt, ahol például Párizs nevét beírva időrendi sorrendben tudjátok olvasni a lehetséges tippeket.

2_1008.jpg

3_748.jpg

Bízom benne, hogy ezzel egyszerűbben tudtok majd keresni és könnyebben megtaláljátok a kívánt úti célotokat!

Jönnek majd a további tippek is!

Addig is jó keresgélést mindenkinek! :)

Szállás bárhová: ITT

Tetszett az ötlet? Lájkold ITT a blogomat, hogy a Facebookon is tudd követni az olcsó repülőjegyeket. Illetve olvasd el a többi helyről szóló írásaimat is! :)