Hogyan épül fel egy bejegyzés?

Naponta több bejegyzésemet láthatjátok Facebookon, illetve a blog.hu-s felületen.

Miket is tartalmaznak ezek?

Hová kell kattintanod, hogy a teljes bejegyzést el tudd olvasni? 

Honnan fogod tudni ,hogy mikori a dátum, amire a tipp szól?

Melyik légitársaságnál kell keresned a jegyet?

Mennyibe kerül egy-egy szállás a környéken? 

Többek között ezekre a kérdésekre adok most választ.

1_1766.jpg

Először is nézzünk meg egy átlagos Facebook bejegyzést, melyet a blog Facebook oldalán találtok.

Számítógépen az alábbit látjátok:

0_662.PNG

Most pedig bontsuk darabjaira.

Az 1-sel jelölt repülőjegy emojival jelölt rész, mindig a retúr, azaz az oda-vissza repülőjegy árát jelöli.

Az árak mindig a Facebookra kitett időpontban érvényesek. Ahogy azt már megszokhattátok a repülőjegyeknél, sokszor változnak, rengeteg tényező befolyásolja őket. Épp ezért előfordulhat az is, hogy a reggel kirakott jó árú jegy, mire mondjuk este megnézed már sokkal drágább. Aki utazni akar, legyen résen! ;)

0_663.PNG

A 2-es sor mindig egy jó ár-érték arányú szállást mutat, amelyet a repülőjegy idejéhez igazítok. Feltüntetem a szállás nevét és rakok a végére egy lekattintható linket, ami általában a http://tinyurl szöveggel kezdődik. Azért ezzel, mert ezzel az URL névvel tudok egy baromi hosszú linket lerövidíteni és így szebb megjelenést kölcsönözni a Facebookon. :)

0_664.PNG

A szállás linkjére kattintva minden esetben a HotelsCombined oldalára juttok, ahol össze tudjátok hasonlítani a legnépszerűbb utazási webhelyek szállásajánlatait, és ki tudjátok választani a számotokra legmegfelelőbb hotelt, apartmant, hostelt. Az én ötletem csak irányadó, bármit választhattok.

Láthatjátok az újonnan megnyílt ablakban az általam választott hotel nevét. Alatta általában a dátum helyesen, az általam beállítottak szerint jelenik meg, de akár módosíthattok is rajta.

És miután megnyomjátok a "Szabad szobák és árak keresése" zöld gombot, lefelé tekerve máris láthatjátok az épp aktuális szobatípusokat és a hozzá tartozó árakat. 

0_671.PNG

Hogyan tudtok foglalni? 

Az általatok kiválasztott árú szoba mellett láthatjátok a szolgáltatót, pl. Agoda, Booking, Priceline stb. Eldönthetitek melyik oldalon szeretnétek véglegesíteni a foglalásotokat. 

Kattintsatok az "Ajánlat megtekintése" kék gombra és átirányít benneteket automatikusan az oldal a szolgáltató oldalára, ahol könnyedén le tudjátok foglalni a szobátokat. 

(Lesz majd külön szállásfoglalós magyarázós bejegyzés is!)

2_16.PNG

1_44.PNG

A 3-sal jelölt sorban mindig azt kérem tőletek, hogy ha tetszik a bejegyzés lájkoljátok, vagy ha másnak is jól jöhet, osszátok meg! 

Miért fontos ez? 

Egyrészt jól esik, ha van visszajelzés. Márpedig nekem a lájkok és a megosztások a visszajelzéseim tőletek. Ha sokan nyomtok emojit, akkor tudom, hogy nem hiába dolgoztam! Nem kevés energia minden nap ezeket a tippeket összehozni, szóval ne fukarkodjatok a lájkokkal a jövőben! :)

Azon túl, hogy örömmel csinálom a blogot, mert szeretek segíteni, szeretném, ha minél több emberhez eljutnának az olcsó repülőjegyek. Márpedig ebben csak ti tudtok segíteni. Ha megosszátok a bejegyzéseimet, ha elviszitek a blog hírét. Ezúton is köszönöm azoknak, akik eddig is megtették! :)

0_665.PNG

A bejegyzés utolsó sorában vagy egy előző cikkre, vagy az Instagramra hívom fel a figyelmeteket. De szoktam azt is kiírni, hogy ha utaztatok és megosztanátok velem az élményeiteket képeiteket, akkor elküldhetitek mailban. 

Instagram: #magicaleuropeblog Itt szinte naponta rakok ki képeket. Szerencsés helyzetben vagyok, mert fotózni is imádok! :)

Beszámolók, képek e-mailban jöhetnek a magicaleuropeblog@gmail.com címre! Csak bátran! Imádom ezeket olvasni, nézegetni. Nekem ez az igazán nagy siker, ha ti,  az ötleteimből merítve utaztok és élményekkel gazdagodtok. Ezért csinálom nap, mint nap! :)

0_666.PNG

Természetesen a képek nem maradhatnak el a bejegyzésekből és a képek alján a legfontosabb is megjelenik, hogy hová szól a tipp, melyik az a város, hely, ahová ilyen szuper áron elutazhattok. (Persze, ha a képekből nem lenne egyértelmű.)

0_667.PNG

Ezek a Facebookos bejegyzések figyelemfelkeltőek, de nem tartalmaznak minden információt. Például mikor utazhatunk, melyik légitársasággal és mit is kell tudnunk az úti célunkról röviden. 

FONTOS!

Ezekre a kérdésekre akkor kaphattok választ, ha rákattintotok a képre! Ilyenkor automatikusan átkerültök a Blog felületére, ahol megmutatom nektek hol keressétek a válaszokat. 

Ha telefonról kattintotok valószínű nem a valódi, barna felületű blog fog megjelenni, így a teljes élmény érdekében tekerjetek le a telefon legaljára és válasszátok a teljes oldalt!

Bővebb leírást erről  ITT találtok!

A bejegyzés elején pár szóban be szoktam mutatni a várost, amolyan kedvcsinálóként. 

0_668.PNG

Ezt követik a képek, hogy lásd  milyen fantasztikus helyre juthatsz el! ;)

Ezután pedig a fontos infók!

1. Melyik légitársaságnál tudsz foglalni? Mindig belinkelem a közvetlen oldalt, hogy egy kattintással oda tudd navigálni magad. Mindig a légitársaság oldalára jutsz, nem közvetítők oldalára, így tuti, hogy a legolcsóbb jegyet tudod mindenféle illeték és egyéb költségek nélkül foglalni. 

2. Szállástippeket itt is találsz, szintén linkekkel. Kattintva a HotelsCombined oldalára jutsz, és úgy tudsz eljárni, ahogy már fentebb leírtam.

3. Képet láthatsz az adott retúr repülőjegyről, ahol megtalálhatod a dátumot is, azaz mikorra szól az adott ár! Újra hangsúlyozom az ár a bejegyzés pillanatában biztosan annyi, de változhat. 

Ezeknek az információknak a tudatában pedig már tudsz döntést hozni, és akár elindulni egy jó kis utazásra! :)

0_670.PNG

Bízom benne, hogy a fentiek ismeretében még magabiztosabban fogod használni az oldalt és még egyszerűbben fogsz megtalálni minden számodra fontos adatot.

Sok élményt és jó utazásokat kívánok!

Olvasd el a "Hogyan keress bejegyzést egyszerűen?" c. írásomat is!

Szállás bárhová: ITT

Tetszett az ötlet? Lájkold ITT a blogomat, hogy a Facebookon is tudd követni az olcsó repülőjegyeket. Illetve olvasd el a többi helyről szóló írásaimat is! :)