Toszkán utakon - Pisa és környéke

Toscana Olaszország északnyugati vidékén, a Tirrén-tenger partján terül el.

tuscany-504303_340.jpg

4_414.jpg

0_2331.jpg

1_1004.jpg

A csodálatos lankás lejtőkön megannyi borvidék található, tujákkal körbevett kőházak állnak a dombtetőkön és igazán sokszínű a táj.

2_72.jpg

Olcsón és közvetlenül megközelíthető számunkra Pisa

kepkivagas_1097.PNG

Szállások:

Casa Betania Pisa**

Villa Piccola Siena***

 

Mivel Pisába érkezünk, első utunk a Dóm térhez kell, hogy vezessen. A reptér 2 km-re fekszik a központtól, így könnyűszerrel, helyi közlekedéssel juthatunk el bárhová. 

A híres ferde torony kihagyhatatlan látványosság, az olaszoknak azt jelenti, mint a franciáknak az Eiffel-torony.

A XII. század végén kezdték építeni és majdnem 200 évig készült a csodálatos román stílusú, henger formájú épület. A torony már a kezdeteknél megdőlt a nem megfelelő alapozásnak köszönhetően. Az 1990-es években megerősítették, emiatt manapság újra megmászhatjuk, közel 300 lépcsőn juthatunk fel a tetejére, ahonnan remek kilátás nyílik a környékre. 

5_212.jpg

0_501.jpg

1_211.jpg

A Világörökség részét képező téren áll a hatalmas katedrális, melynek fehérsége már messziről is szembeötlő.

Márványhomlokzata, impozáns belső tere és freskói mindenkit ámulatba ejtenek. Mindenképp látogassuk meg belülről is!

1_210.jpg

0_502.jpg

A harmadik csodálatos építmény, amit itt találunk, a Keresztelőkápolna, mely Olaszország legnagyobb ilyen jellegű temploma.

6_154.jpg

0_503.jpg

A városban még egy fontos látványosságot, az Arno-folyó partján álló aranyos templomocskát föltétlen keressük fel. Kívülről lerí róla a gótika, és kedvességet áraszt magából, már ha mondhatunk ilyet egy templomról.

9_25.jpg

7_83.jpg

Pisára elég egy napot szánnunk, hogy teljes egészében körbejárjuk. Aztán vegyük másfelé az irányt. A központból számos buszjárat indul, lesz miből válogatnunk. De akár autót is bérelhetünk a kényelmesebb utazásért.

Kedvelt úti cél lehet Lucca. A hangulatos kisváros középkori idillje hívogatja az embert, hogy elfogyasszon itt egy remek ebédet, vacsorát. 

2_609.jpg

8_49.jpg

4_275.jpg

Látnunk kell a Piazzale Anfiteatrót, ami körkörös formáját annak köszönheti, hogy egy eredeti római aréna alapjaira épült.

1_212.jpg

0_505.jpg

A Torre di Guinigi tornya hatalmas magasságával szintén felhívja a figyelmet. Igen, fák vannak a tetején, ugye milyen különleges?!

0_506.jpg

1_1003.jpg

3_467.jpg

Pontedera szintén az Arno-folyó partján fekszik. A színes házakkal teli település visszaadja nekünk Toscana hangulatát, a helyi emberek életvitelét és a nyugalmat.

2_73.jpg

0_507.jpg

Az egyedi építészeti stílus kedvelőinek ajánlott felkeresni Pistoiát. Azt hiszem, a képek magukért beszélnek.

0_508.jpg

0_509.jpg

Toscana mindenki számára remek lehetőség, hisz sok kincset rejt. Mind művészete, mind mesés tájai magával ragadóak. Látogassuk meg és érezzük jól magunkat! Természetesen a helyi gasztronómia remekei is kihagyhatatlanok!

Szállás: Toszkána

Szállás bárhová: ITT

Tetszett az ötlet? Lájkold ITT a blogomat, hogy a Facebookon is tudd követni az olcsó repülőjegyeket. Illetve olvasd el a többi helyről szóló írásaimat is! :)