Hosszú hétvégék 2020-ban - utazz szabadság nélkül!

Kíváncsi vagy hány hosszú hétvégénk lesz idén? Mikor tudsz szabadság nélkül is elutazni egy kis pihenésre?

Olvass tovább és megkapod a válaszokat!

0_32.jpeg

2020-ban, ha szabadság nélkül szeretnénk utazni, akkor 6 hosszú hétvégével gazdálkodhatunk. 

A legkorábbi ilyen időszak Húsvétkor fog elérkezni, amikor 4 teljes napot áldozhatunk utazásra.

Május-júniusban még kettő 3 napos hétvége következik, aminek örülhetünk.

Augusztus 20. csütörtökre esik, de megkapjuk a pénteket is pihenőnapnak, így a nyár végén egybefüggően 4 napot élvezhetjük a napsugarakat. 

Október 23.-a szintén hoz a számunkra egy péntek-vasárnapi időszakot, amikor nem kell dolgoznunk, így ekkora időzíthetjük az őszi városnézéseinket. 

Karácsonykor pedig egy újabb 4 napos hosszú hétvégének örülhetünk, hisz a december 24-ét is pihenőnapnak nyilvánították.

Sajnos, a március 15. és a november 1. hétvégére esik, így ezek az ünnepek nem gyarapítják a szabadnapjaink számát. 

0_1761.PNG

*Augusztus 21. és december 24. pihenőnapok, melyeket augusztus 29-én és december 12-én, szombati napokon dolgozunk le. 

0_33.jpeg

Ha szabadságról beszélünk érdemes figyelembe vennünk a gyerekek tanítási szüneteit, melyek 2020-ban az alábbiak szerint alakulnak:

0_1762.PNG

Természetesen, ezekben az időszakokban nehéz filléres repülőjegyeket találni. Azonban az előregondolkodás segíthet. Illetve az is, ha ezeket az időszakokat megtoldjuk egy-egy nappal. Azt figyeltem meg, hogy ha az ünnepi időszak előtt vagy után utazunk 1-2 nappal úgy, hogy a hosszú hétvége is beleesik sokkal olcsóbb a repülőjegy, mintha csak a péntek-hétfőt választjuk. 

Amennyiben nem tudjuk pontosan, hogy 2020-ban hány nap szabadság jár a részünkre az életkorunk alapján, IDE kattintva ellenőrizhetjük azt.

Mielőtt foglalnátok, nézzetek rá a szobák áraira is, sokszor ebben az időszakban elszállnak a díjak . Az olcsó szállásokat érdemes összehasonlítani a HotelsCombined oldalán, vagy mielőbb csapjatok le egy bármikor visszavonható hotelre a Booking rendszerében.

Booking.com

Tetszett az cikkLájkold ITT a blogomat, hogy a Facebookon is tudd követni az olcsó repülőjegyeket. Illetve olvasd el a többi bejegyzésemet is! :)