Magical Europe

2020\07\07

Idilli környezetben - Santander

Santander a Vizcayai-öbölben fekvő spanyol kikötő, iparváros és tökéletes üdülőhely.

Festői környezete vonzza a turistákat, akik idilli környezetben ismerkedhetnek a várossal.

4_8.jpg

santander-4826437_640.jpg

beach-4518642_640.jpg

sea-5196003_640.jpg

Spanyolországba történő utazáskor nincs karanténkötelezettség, de ki kell tölteni egy formanyomtatványt és lázmérést is végeznek a reptéren. Aktuális infókért kattintsatok IDE!

Repülőjegy: Wizz Air

kepkivagas_1349.PNG

Szállások:

Estudios Aranzazu***

Hotel Boutique Las Brisas*

Booking.com

A modern város fantasztikus strandokkal rendelkezik, melyeket körülölelnek a pálmafás parti sétányok, parkok. 

0_314.jpg

Az egyik leghíresebb partszakasz az El Sardinero. Aranyló homokos strandja kedvelt mind a helyiek, mind az idelátogatók körében. 

2_28.jpg

Aki kicsit különlegesebb vidékre vágyik, bátran térképezze fel a területet. Csodálatos sziklás helyekre is bukkanhatunk, ahol a víz még átlátszóbb és még kékebb.

1_105.jpg

Santanderben amikor a nap lemegy, akkor sem nyugszik meg a város. Spanyol dallamok szűrődnek mindenhonnan. Akár egy andalító gitármuzsika közben vacsoráznánk, akár járnánk egy kis salsát, esetleg megcsodálnánk a tüzes tangót táncoló helyieket, mindre lehetőségünk van, éljünk vele!

0_315.jpg

Az spanyolok nagyon vendégszerető, pozitív emberek. A helyi éttermekben ez visszaköszön. Számos ínycsiklandó fogást próbálhatunk ki, akár a tenger gyümölcsei közül, akár az Afrikából származó gyümölcsök közül néhány kevésbé ismertet.

1_106.jpg

0_316.jpg

Santander akkor is kitűnő választás, ha városnézésre vágyunk, hiszen rengeteg látnivalót, programot kínál!

A Casino épülete és az előtte lévő pálmafás tér mindenkit vonz.

1_107.jpg

0_317.jpg

A gótikus stílusban épült katedrális alapjait a XII. században kezdték el építeni, a XIX. századra érte el mai formáját. Az 1941-es tűzvészben leégett, majd újra 1953-ban nyitotta meg kapuit.

0_318.jpg

A tipikus spanyol jegyeket felvonultató városháza épülete mindenki számára érdekes látványt nyújt.

1_108.jpg

Feltétlen meglátogatandó a Magdalena-félsziget, ahol a híres palota áll, mely a XX. század elején épült. A város önkormányzata kezdeményezte az építését, hogy a királyi család részére szezonális ott-tartózkodást biztosítson. Az épület stílusa eklektikus. A francia, angol, regionális stílusok ötvöződnek benne.

A félsziget bejárható, csodálatos panoráma tárul innen a városra és az óceánra. Sziklás partja és az átlátszó víz felejthetetlen élményt nyújt.

1_109.jpg

0_320.jpg

2_29.jpg

Városlátogató túránkon a kikötőben található, úszást imitáló szobrokat se felejtsük ki, remek fotózási lehetőség.

0_321.jpg

Santander partjainál áll egy világítótorony, amit minden napszakban érdemes meglátogatni. Innen csodálni a tájat, elmélkedni itt, igazán kellemes.

0_322.jpg

0_323.jpg

Santanderben senki nem fog csalódni. Akár fürdőzést, akár városnézést tervezünk, megfelelő választás!

Nosza, nézzük meg!

 

Tetszett az ötlet? Lájkold ITT a blogomat, hogy a Facebookon is tudd követni az olcsó repülőjegyeket. Illetve olvasd el a többi helyről szóló írásaimat is! :)

Booking.com

A bejegyzés trackback címe:

https://magicaleurope.blog.hu/api/trackback/id/tr767725880

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása