A szívtipró Don Juan földjén - Sevilla

Lo pasado, pasado está, azaz ami elmúlt, elmúlt - tartja a közmondás. A spanyol nép eszerint is él, jövőbe néz és optimistán tekint előre.

Sevillába, Andalúzia fővárosába kalauzollak most benneteket.

space-825551_640.jpg

Spanyolországba történő utazáskor nincs karanténkötelezettség, de ki kell tölteni egy formanyomtatványt és lázmérést is végeznek a reptéren. Aktuális infókért kattintsatok IDE!

Repülőjegy: Ryanair

 kepkivagas_1352.PNG

Szállások:

Hostal Atenas Seville Spain**

Hotel Dona Blanca Seville**

Hotel Don Paco***

 

Booking.com

0_599.jpg

A város legspanyolosabb képét a Santa Cruz negyed adja narancsfás ligeteivel, fehér házakkal szegélyezett kacskaringós utcáival. A XVI. század derekán még zsidónegyedként ismert részt később nemesek vették át, akik udvarházakat építettek a környékre. 

1_246.jpg

3_47.jpg

0_586.jpg

Természetesen Sevillának nagy múltja van, állítólag Hercules alapította. A negyedik legnépesebb spanyol város Amerika felfedezése után élte fénykorát. 

Számos művész alkotott itt, mint például Velázquez vagy Murillo. Előbbinek Étkező parasztok c. festménye (1620) a budapesti Szépművészeti Múzeumban tekinthető meg. 

0_587.jpg

Sevillában járva semmiképp se hagyjuk ki az EU-s állampolgároknak ingyen látogatható Museo de Bellas Artest, mely 1594-ben épült és Spanyolország egyik legfontosabb múzeumának tartják! 

0_588.jpg

2_85.jpg

A városban nem akármilyen utcákon sétálhatunk, hisz egykor itt hódított Don Juan akinek a monda szerint, ha vágyainak kielégítéséről volt szó, számtalan bűn, gyilkosság elkövetése sem okozott akadályt, míg végül a lelke az ördög birtokába nem jutott.

Mozart Don Giovannija, mely Don Juan történetét dolgozza fel, az egyik legismertebb mű a világon.

Fess szobránál számos turistafénykép készül.

0_589.jpg

A még ma is meglévő dohánygyárban dolgozott Carmen, akiről Bizet zeneműve szól. A szerzemény a világ minden pontján szerepel a híres operaházak repertoárján. 

0_590.jpg

Kis ízelítő:

Meg kell említenünk a sevillai borbély történetét, amelynek középpontjában éppúgy, mint a szintén itt játszódó Figaro házasságában, a cselszövés, a szerelem áll.

0_591.jpg

Sevilla híres csodálatos épületeiről, melyek mindenkit ámulatba ejtenek.

Ki kell emelnünk a katedrálisát, mely a világ legnagyobb gótikus temploma, a Világörökség része!

Itt nyugszik Kolumbusz Kristóf.

A csodálatosan csipkés külső arannyal bőven díszített belsőt takar.

0_592.jpg

2_86.jpg

3_48.jpg

1_247.jpg

4_28.jpg

5_17.jpg

A harangtornya Sevilla szimbóluma, eredetileg egy mecset minaretjének épült. Tetejéről fantasztikus panoráma tárul elénk.

0_593.jpg

1_248.jpg

Fontos látványosság az Alcázar, mely tulajdonképpen egy palotanegyed. Egykor itt lakott a király. 

A mór építészet remekműve, fantasztikus belső tereivel, sétányaival, zöld kertjeivel. Bájos szökőkutak, kápolnák bújnak meg itt.

Már-már giccsesre csempézett belseje a kalifák gazdagságát mutatja.

Itt forgatták a Trónok harca több jelenetét is.

0_594.jpg

1_249.jpg

2_87.jpg

3_49.jpg

A Plaza de Espana a világ legkülönlegesebb tereinek egyike. 

Az épület falát ugyancsak csempék díszítik, melyek egy-egy jelenetet idéznek a spanyol történelemből.

A teret körbeszövi a mesterségesen kialakított vékony csatorna, illetve a rajta átívelő hidacskák.

Aki szeretne csónakázhat is egyet, biztos romantikus látvány lehet ebből a szemszögből a félkör alakú hatalmas épületegyüttes.

0_595.jpg

1_250.jpg

2_88.jpg

3_50.jpg

A tér közvetlen közelében található a Maria Luisa park, mely Sevilla legnagyobb zöld övezete.

A folyóparton elterülő árnyas sétányok, szökőkutak és szobrok különleges hangulatot varázsolnak a sétálóknak.

0_596.jpg

1_251.jpg

2_89.jpg

3_51.jpg

Természetesen csak a főbb elemeket ragadtam ki a szemet gyönyörködtető épületek közül. Számos különlegességre akadhatunk még ittjártunkkor!

Meg kell említenünk az igazán mai, modern stílusjegyeket felvonultató Metropol Parasolt, mely az óváros melletti téren található, 2011-ben adták át. A világ legnagyobb fából készült építményének formáját a város katedrálisa inspirálta.

Tetejéről szintén remek a kilátás.

1_252.jpg

0_597.jpg

2_90.jpg

Sevillában a város képe mást és mást mutat nappal és éjjeli, kivilágított formájában is. Mindenképp nézzük meg mindkét napszakban!

Spanyolország ezen része nevezetes még a híres flamenco táncról, melyet nem érdemes kihagynunk!

Foglaljunk jegyet egy híresebb flamenco showra, vagy térjünk be egy egy táncos bárba, ahol ingyenesen is részesei lehetünk ennek az intim, ugyanakkor lebilincselő előadásnak.

0_598.jpg

Sevilla egy gyönyörű, érdekes város. Hamisíthatatlan mediterrán hangulata és pezsgő éjszakai élete miatt a fiatalok körében is remek célpont lehet. Épületei, múzeumai, történelme alapján mindenki a szívébe zárja majd. 

Szállás: Sevilla

Szállás bárhová: ITT

Tetszett az ötlet? Lájkold ITT a blogomat, hogy a Facebookon is tudd követni az olcsó repülőjegyeket. Illetve olvasd el a többi helyről szóló írásaimat is! :)