Magical Europe

2019\07\14

Skandinávia szíve - Oslo II. rész

Oslói utazásunk 2. napjával folytatódjon a beszámolóm. Az első részt ITT olvashatjátok.

Valamennyire minden napunkat megterveztük, tudtuk, hogy körülbelül mikor mit akarunk megnézni, de picit a spontaenitásra is hagyatkoznunk kellett, hisz Osloban az időjárás szeszélyes. 

Amiben biztosak voltunk, hogy a 2. napunk legnagyobb kirándulása a Holmenkollen síugrósáncra fog vezetni. Már első nap kiszúrtam az Opera tetejéről a hegyoldalban magasodó vascsodát. 

0_3722.jpg

Reggel, látva, hogy napsütéses az időjárás egyből erre indultunk. Ahogy a városi közlekedés minden pontja remek, így ide is nagyon egyszerű eljutni. Az 1-es metró pontosan a sánc alatt tesz le minket, ahonnan egy rövid sétával elérhetjük a kilátót. Azért ne egy laza gyaloglásra gondoljatok. Meredek hegyen kell felfelé menni, de megéri! Van egy Holmenkollen nevű étterem kb. félúton, onnan mindenképp tekintsetek vissza az öbölre. Fantasztikus a látvány az Északi-tengerre! Benyúló zöld szigetek, sok-sok hajó, Oslo látképe, az ember csak úgy ülne és nézné órákig. 

0_3723.jpg

0_3724.jpg

0_3725.jpg

Elérve a Holmenkollen síközpontot a parkolónál ha jobbra indultok, ahogy mi is tettük, az építménnyel szemben fogjátok találni magatokat. Hatalmas, eszméletlen élőben látni. Szerintem egyik kép se adja vissza, amit ott érzékel az ember. Tévében is számtalanszor láttam már, de nem! Ezt át kell élni élőben!

0_3726.jpg

Mivel a végcél a tetején lévő kilátó volt, így próbáltuk megfejteni, hogyan is juthatunk el a liftig. Elárulom,hogy a síközpont parkolójától ha balra mentek egy kis emelkedőn, akkor megtaláljátok, illetve ha szemben álltok a sánccal, akkor is balra kell indulni vissza a parkoló felé. Mi erre nem nagyon jöttünk rá, illetve semmi kedvünk nem volt ott keringeni, így a legnehezebb utat választva a bal oldali hatalmas lépcsőkön másztunk fel a felvonóig. Mit ne mondjak, tériszonnyal, fényképezőkkel a nyakba, kabátban, erőt próbáló feladat volt :D Azóta is emlegetem, jó élmény! :)

A felvonóhoz vezető Holmenkollen Múzeumban a síugrás történetét is megismerhetitek. Mi elég korán érkeztünk, mégis már sor fogadott. Itt is nagy hasznát vettük az Oslo Pass-nak, hisz sorban állás nélkül haladhattunk át a múzeum részen, ráadásul ezt is ingyen látogathattuk meg. (A beszámoló 1. részében bővebben is írtam az Oslo Pass-ról).

A Holmenkollen 134 méter magas, 1952-ben itt rendezték az olimpiát, frenetikus kilátás nyílik a tetejéről! A liftből kiszállva egy picit meg is ijedtem, hogy, hogy fogok én boldogulni a tériszonyommal itt, de ha kimentek a legmagasabb tetőteraszra ott már annyira nem félelmetes, mert magas korláttal vették körül. És, te jó ég, micsoda kilátás van! Ha rágondolok,még most is kiráz a hideg. Skandinávia olyan fantasztikus! Elnézel jobbra és hatalmas erdőket látsz, faházakkal, sok-sok fenyvessel, sűrű lombkoronákkal. elnézel balra és ott van egész Oslo alattad. Lenyűgöző az öböl, ahogy futnak ki a hajók az Északi-tengeren, ahogy felfedezed a Tjuvholmen részt, vagy a kis szigeteket. Biztos, hogy ez a legmeghatározóbb rész számomra az oslói útból. 

0_3727.jpg

0_3728.jpg

0_3729.jpg

0_3730.jpg

Kicsit se vaciláljatok azon, hogy vajon az északi részek adnak-e élményt, mert nemhogy adnak, de hatalmas benyomásokat tesznek az emberre! Utazzatok ti is Skandináviába és fogjatok a szavamon! :)

Második napunkon, mivel csodás napos idő volt, a Vigelandpark volt még terítéken. A híres norvég szobrászról elnevezett hely nagyon nagy élmény, főleg művészeti vonzódásúaknak. Az alkotások csoportosítva, csodás környezetben vannak elhelyezve. Vigelandról azt olvastam, hogy európai utazásai során hatással voltak rá a szoborparkok, így ő is megalkotta a norvégok sajátját. Olyan kifejezőek és mégis olyan robosztusak. Azóta is szinte hetente végigpörgetem ezeket a képeket. Nekem nagyon tetszettek!

A díszkert hatalmas, sok időt el lehet itt tölteni, nem kifejezetten használ a lábaknak, de minden lépés megéri ;)

0_3731.jpg

0_3732.jpg

0_3733.jpg

0_3736.jpg

0_3738.jpg

0_3740.jpg

0_3741.jpg

Természetesen ezután, a csodás időben felmerült bennünk, hogy ne hagyjuk másnapra a sétálóutcát, a Karl Johans gate meglátogatását, hanem menjünk végig rajta még aznap. Oslo legimpozánsabb utcája csalogatja a turistákat. Nemcsak a szuvenírboltokkal, de az út menti épületekkel is. Itt találjuk a Parlamentet, a Színházat, de rengeteg parkot és múzeumot is. Ha pedig szembe tekintünk a dimbes-dombos utca végén emelkedik a Királyi Palota. A Grand Hotel épülete is megér egy fotót. 

0_3742.jpg

0_3743.jpg

0_3744.jpg

0_3745.jpg

A nap befejezéseként természetesen egy fagyira még visszagyalogoltunk a kikötőhöz. Akkora hangulata van! Jó volt ott lenni. 

Következő részben az utolsó, azaz a 3. napunkat olvashatjátok.

Addig is, ha tetszett osszátok meg, hogy más is ötletet merítsen az élményeinkből.

Szállás bárhová: ITT

Tetszett az ötlet? Lájkold ITT a blogomat, hogy a Facebookon is tudd követni az olcsó repülőjegyeket. Illetve olvasd el a többi helyről szóló írásaimat is! :)

2019\07\14

La vie est belle, azaz az élet szép - Marseille

Kapcsolódj ki a Cote d'Azurtól egy karnyújtásnyira!

Marseille Franciaország második legnagyobb városa és egyben a legnagyobb kikötője. 

0_1001.jpg

4_130.jpg

3_192.jpg

Szerencsére számunkra is könnyen, közvetlen járattal elérhető!

Repülőjegyek:  Ryanair

0_1134.PNG

Szállás:

Hipark Marseille***

Residence Provence

Vonattal kb. 6 EUR-ért bejuthatunk a 20 percnyire lévő városba.

A légikikötő megközelítésénél érdekes látvány fogadhat minket, ugyanis a leszállópálya nyúlványa belelóg az Étang de Berre tóba.

8_18.jpg

Mivel Marseille a Földközi-tenger partján terül el, amennyiben nyáron érkezünk, a fő fókuszt helyezzük a strandolásra, kikapcsolódásra , pihenésre.

A La Plage du Prado tengerpartja nem homokos, azonban a tengerre innen a legszebb a kilátás.

0_12.jpg

A La Plage de Catalans finom homokú strandjára érdemes korán érkeznünk, mert nem túl nagy helyen terül el és már reggel elfoglalják a helyeket.

0_13.jpg

A Manosque partszakaszán találhatóak a nem felügyelt strandok, ahol hatalmas hullámokban, sziklákban és vadabb látványban lehet részünk.

Ha már eleget lógattuk a lábunkat, induljunk el felfedezni a várost. 

Az öböl mindkét oldalát egy-egy hatalmas erőd öleli körül.

A Szent Miklós-erődből nyílik a legcsodálatosabb látvány a kikötőre.

1_16.jpg

A Szent János-erőd pedig évszázadokon keresztül tartóztatta fel az ellenséges hajóhadakat.

0_15.jpg

Marseille-ben is sok templomot találhatunk, legkiemelkedőbb közülük a neoromán, bizánci stílusban épült Notre-Dame  de la Garde.

0_16.jpg

2_229.jpg

Szemet gyönyörködtető látványt nyújt a Palais Longchamps épülete, mely az 1800-as évek végén épült, és egy hatalmas szökőkút található a kupolája alatt.

5_94.jpg

Marseille híres bohém éttermeiről, bárjairól, divatos utcáiról. Mindenképp kóstoljuk meg a helyi speciális hallevesek bármelyikét, illetve a híres francia borokat.

0_18.jpg

A város kikötőjétől hajóval közelíthető meg If vára, mely a nagy sikerű Dumas regényből ismert turisztikai látványosság. Ebben a várban raboskodott a regény főhőse Edmond Dantes.(Alexandre Dumas - Monte Cristo grófja)

6_66.jpg

7_36.jpg

0_19.jpg

Szintén hajóval juthatunk el a híres öbölhöz Calanque-hoz, melynek hatalmas sziklaszirtjeibe és kristálytiszta vizébe azonnal beleszerethetünk.

1_462.jpg

0_20.jpg

Aki pedig kirándulna a környéken, főleg, amikor virágzik a levendula, kihagyhatatlan! Nézzétek ezeket a képeket!

0_1000.jpg

1_461.jpg

2_228.jpg

Kellemes kikapcsolódást, várom a beszámolókat! :)

Szállás: Marseille

Szállás bárhová: ITT

Tetszett az ötlet? Lájkold ITT a blogomat, hogy a Facebookon is tudd követni az olcsó repülőjegyeket. Illetve olvasd el a többi helyről szóló írásaimat is! :)

2019\07\12

Faro, Portugália

Látogassatok el Portugália déli csücskébe, Faro városába!

Itt mindig süt a nap, remek a hőmérséklet!

A szél és a víz csodálatos alakzatokká faragja a tengerpart szikláit, káprázatos látvány!

Faróról ITT olvashattok a blogban!

6_74.jpg

2_276.jpg

benagil_cave_algarve.jpg

0_1160.jpg

3_212.jpg

7_39.jpg

8.jpeg

Repülőjegy: Wizz Air

Szállások: 

Rialgarve***

BEST WESTERN Hotel Dom Bernardo***

kepkivagas_657.PNG

Szállás: Faro

Szállás bárhová: ITT

Tetszett az ötlet? Lájkold ITT a blogomat, hogy a Facebookon is tudd követni az olcsó repülőjegyeket. Illetve olvasd el a többi helyről szóló írásaimat is! :)

2019\07\12

Catania, Szicília

Catániában ha jobbra nézel a tengert látod, ha balra akkor a tiszteletet parancsoló, hatalmas Etnát.

Látogass el a város főterére, ahol a híres Elefántos-kút áll, amit érdekes homlokzatú házak fognak közre.

Ha egy igazán olaszos káoszra vágysz, sétálj végig a Via Garibaldin.

Természetesen a Jón-tenger partján számos fürdőzési lehetőséget találsz, töltődj fel!

Cikket ITT olvashatsz.

beach-4304689_340.jpg

sunset-3363888_340.jpg

sea-1038471_340.jpg

feet-1659412_340.jpg

old-4274831_960_720.jpg

1_1192.jpg

1_1284.jpg

2_748.jpg

3_580.jpg

4_369.jpg

5_257.jpg

Szállások:

Bed & Breakfast Globetrotter***

Hotel Etnea 316***

Repülőjegy: Wizz Air

kepkivagas_656.PNG

Szállás: Catania, Siracusa

Szállás bárhová: ITT

Tetszett az ötlet? Lájkold ITT a blogomat, hogy a Facebookon is tudd követni az olcsó repülőjegyeket. Illetve olvasd el a többi helyről szóló írásaimat is! :)

2019\07\12

Castellon de la Plana és környéke, Spanyolország

Nem is olyan rég a Wizz Air bejelentett egy újabb szuper nyári úti célt Spanyolországba. 

A járat Castellon de la Plana-ba fog közlekedni június közepétől egészen szeptemberig, tehát a nyaralni vágyók bátra kihasználhatják. 

Remek alternatíva, ha Valenciába akartok menni, hisz a repülő kb. egy órányi autóútra landol a várostól.

Már most látszik, hogy sokkal olcsóbb a jegy, mint a Ryanair közvetlenül Valenciába repülő járatára.

Castellon-tól északra mesés partszakaszokat és kitűnő városokat, látnivalókat találhattok, így jól érezve magatokat a nyaralásotok alkalmával. 

Fantasztikus strandok, izgalmas hegyvidéki városok, melyek biztos elnyerik majd a tetszéseteket.

Mindenképp látogassatok el Peniscola, Vinaroz, Benicarló településekre!

Képeken az ízelítő erről a vidékről:

Peniscola

8_57.jpg

5_328.jpg

9_31.jpg

10_20.jpg

2_1024.jpg

Benicarlo

6_213.jpg

Vinaroz

7_112.jpg

Sagunto

1_1780.jpg

Burriana

3_759.jpg

Repülőjegy: Wizz Air

Szállás: 

Castellon: Eurohotel Castellon****

Peniscola: Hotel Herasu*

kepkivagas_655.PNG

Szállás bárhová: ITT

Tetszett az ötlet? Lájkold ITT a blogomat, hogy a Facebookon is tudd követni az olcsó repülőjegyeket. Illetve olvasd el a többi helyről szóló írásaimat is! :)

2019\07\12

Kantábria gyöngyszemei - Spanyolország

Kantábria Észak-Spanyolország területén a Vizcayai-öböltől délre terül el.

0_843.jpg

2.png

Korábban már volt szó Santanderről, mely szintén érdekes célpont lehet a régióban. Aki viszont kalandosabb utazásra vágyik, járja be egész Kantábriát! Megmutatom nektek, milyen gyöngyszemekre akadhatunk.

0_827.jpg

Budapestről már közvetlenül is érkezhetünk Santanderbe, ahonnan bejárhatjuk az egész környéket.

Repülőjegy: Ryanair

kepkivagas_653.PNG

A régió közlekedéséhez bátran használjátok az alábbi oldalt: GOEURO

Santillana del Mar

A középkori város egyike a leggyönyörűbb északi látnivalóknak. A skanzenszerű utcák épületei körülölelik a Szent Julianna-templomot. A XIV-XVII. századi kőházak fa erkélyei bájos látványt kölcsönöznek. 

A különböző reneszánsz paloták pedig még csalogatóbbá teszik Santillana del Mart.

Történelmi negyede, macskaköves utcái kiállták az idő próbáját.

0_829.jpg

2_141.jpg

3_79.jpg

1_341.jpg

A Santa Juliana egyik legremekebb példája a román stílusú építészetnek. Nemzeti műemlékké nyilvánították. 

Érdemes megnézni a homlokzatát és a díszes boltíveit.

0_830.jpg

1_342.jpg

2_142.jpg

2 km-re a várostól találjuk a híres Altamira-barlangot, mely majdnem 300 méteren húzódik a föld alatt.

Rajzait 1879-ben tárták fel. A rengeteg színes falfestmény főleg vörös, barna és sárga színekben rajzolódott, visszatérő motívumuk a bölény.

1985 óta a Világörökség része.

0_832.jpg

0_833.jpg

Kantábria nemzeti parkjai

Santandertől délre számos hegyvidéki területet, nemzeti parkot találhatunk. 

Ezek közül kiemelkedő a Picos de Europa, mely rengeteg lehetőséget biztosít minden évszakban a sport szerelmeseinek. Télen síelni is lehet, amikor pedig langyosabb az idő, izgalmas turistaútvonalakat járhatunk itt be. 

Változatos felszínén mind a sziklamászók, mind pedig a családok megtalálhatják a kedvenc kirándulóhelyeiket.

Itt lelt otthonra a siketfajd, de lenyűgöző növényvilágát csodálva mi is bóklászhatunk a hegyek lankáin.

Fogalmazhatunk úgy is, hogy ez egy csipetnyi Svájc Spanyolországban. 

A Fuente Dé kilátóját semmiképp ne hagyjuk ki! Gyönyörű a panoráma!

0_834.jpg

1_344.jpg

2_143.jpg

3_80.jpg

Az Oyambre Nemzeti Park az Atlanti-óceán partján terül el és káprázatos látványt nyújt. 

A dűnékkel tarkított partszakasz kötelező látnivaló! Nyáron remek fürdőzőhely.

A fehér homokos övezet majdnem 2 km hosszú.

Megfigyelhetjük a tengerparti ökoszisztémát, rengeteg madár fészkel a mocsaras, zöld fövenyes területeken. 

0_835.jpg

1_345.jpg

A harmadik legszebb nemzeti park a Saja-Besaya, mely egy erdős övezetben fekszik. Hatalmas őshonos fák, csobogó patakok között vándorolhatunk és szabadon kószáló állatok legelésznek körülöttünk.

0_836.jpg

1_346.jpg

Comillas

Szintén az óceán partján terül el a hangulatos kisváros.

0_838.jpg

1_347.jpg

A modernista Villa Quijanót Gaudí tervezte, munkáját a keleti világ ihlette.

Az épület már-már giccses. Bőséges dekorációjában a csempe kapta a főszerepet.

1_348.jpg

0_839.jpg

Comillas másik nevezetessége a Pápai Egyetem, mely csodálatos környezetben, hatalmas kerttel körbeölelt óceánparti dombon épült.

Piros és narancssárga színű téglái még inkább kiemelik a kék és zöld tájból.

0_841.jpg

1_349.jpg

0_840.jpg

Aki pedig egy spanyol kastélyt látogatna meg, annak itt lehetősége lesz rá.

Az 1888-ban befejezett Sobrellano Palace belseje megtekinthető és korabeli bútorok találhatóak benne.

A mellette lévő csipkés kis kápolna sem elhanyagolható!

0_842.jpg

A kantábriai régiót északról az óceán, délről a hegyvidék határolja, így egyaránt kihasználhatjuk a pihenés minden formáját a tartományban.

A változatos programok között ne felejtsük el megkóstolni a helyi gasztronómiai remekeket sem. Így a cabralést, a kék krémsajtot, ami kecske-, juh- és tehéntejből készül. Íze miatt méltán nevezik a világ egyik legfinomabb tejtermékének!

A terület ismert helyi desszertje, a quesada pasiega, egy sült sajttorta citromhéjjal, illetve fahéjjal ízesítve.

Az italok közül kiemelkedő az orujo, a kantábriai törkölypálinka, melynek alkoholtartalma 50% fölötti.

Viva Espana!

Szállás: Kantábria

Szállás bárhová: ITT

Tetszett az ötlet? Lájkold ITT a blogomat, hogy a Facebookon is tudd követni az olcsó repülőjegyeket. Illetve olvasd el a többi helyről szóló írásaimat is! :)

2019\07\12

Nápoly

Tudtad, hogy Nápolyban készült el a legelső pizza Margherita királyné látogatására? Az étel az olasz színekben pompázott, a zöld bazsalikom, a fehér mozzarella és a piros paradicsom díszítette.

Itt megismerheted mi az a vibrálás, Nápoly soha nem alszik!

A Castel dell'Ovo tetejéről szép a kilátás a tengerre!

Csodálatos épületek, templomok, múzeumok és ízletes csemegék várnak itt rád!

italy-2940134_340.jpg

naples-122698_340.jpg

italy-2940146_340.jpg

italy-2918789_340.jpg

naples-4053842_340.jpg

man-2616599_340.jpg

Repülőjegy: Ryanair

Szállás:

Exe Majestic Naples****

Hotel Europeo - Sea Hotels*

kepkivagas_652.PNG

Szállás: Nápoly

Szállás bárhová: ITT

Tetszett az ötlet? Lájkold ITT a blogomat, hogy a Facebookon is tudd követni az olcsó repülőjegyeket. Illetve olvasd el a többi helyről szóló írásaimat is! :)

2019\07\12

Rimini, Olaszország

Rimini a magyarok körében is népszerű nyaralóhely. Közelsége miatt sokan keresik fel, most pedig már repülővel is eljuthatunk az olasz városba.

Sok-sok szálloda épült a tengerpartjára, így Európa Miamijaként is nevezik. 

Riminiben folyamatos a nyüzsgés, pezsgés, számos szórakozóhelyet találhatunk itt.

Ha családdal érkezünk válasszuk a városközponttól távolabb eső helyeket, itt nyugodtabb a légkör, jobban kikapcsolódhatunk.

Kötelező meglátogatni a csizma alakú Italia in Miniatura makettparkot, ahol Olaszország nevezetességei tekinthetők meg.

Építészete szintén csalogató, strandjai pedig a víz szerelmeseinek nyújtanak feltöltődési lehetőségeket.

Ha itt jártok, mindenképp keressétek fel a közeli San Marinót!

2_1014.jpg

1_1769.jpg

0_3677.jpg

5_303.jpg

2_959.jpg

1_1703.jpg

3_713.jpg

4_447.jpg

6_203.jpg

Repülőjegy: Ryanair

Szállások: 

Peru Ambienthotels***

Hotel Sovrana****

kepkivagas_651.PNG

Szállás bárhová: ITT

Tetszett az ötlet? Lájkold ITT a blogomat, hogy a Facebookon is tudd követni az olcsó repülőjegyeket. Illetve olvasd el a többi helyről szóló írásaimat is! :)

2019\07\12

A középkor megelevenedése - Carcassonne

A város Franciaország déli részén terül el. A hatalmas erődítményéről híres Carcassonne a Világörökség része.

2_15.jpg

Legegyszerűbben a Ryanair járataival juthatunk el ide brüsszeli átszállással. 

kepkivagas_650.PNGkepkivagas1_15.PNG 

Szállások:

Ibis Budget Carcassonne La Cite Ex Etap Hotel**

Ibis Carcassonne Centre***

Európa legnagyobb középkori vára igazi turistalátványosság. Aki idelátogat valódi időutazáson vehet részt.

0_214.jpg

A hatalmas erődítmény az Aude folyó partján épült. Különlegessége a 3 km hosszú várfal, illetve az 52 toronyból álló várrendszer.

A dupla falak belső részét a vizigótok, a külsőt pedig Szent Lajos francia király uralkodása alatt építették. 

0_215.jpg

A belső részen a vár települése épségben maradt. Ma többnyire üzletek, boltok, éttermek találhatóak a házakban a turisták kiszolgálására.

0_216.jpg

A kőépítménybe két bejáraton lehet bejutni, a keleti oldalon óriási kapun keresztül, míg nyugaton egy meredek, keskeny lépcsőn át.

0_217.jpg

0_218.jpg

A mesés vár hangulatos macskaköves utcái, panorámája magával ragadó.

1_68.jpg

0_219.jpg

Carcassonne másik fő büszkesége a Saint Nazaire-bazilika, ami a román és gótikus művészet kiváló keveréke gyönyörű üvegablakaival. A román stílusú része a XI. századból, míg a gótikus rész a XIII-XIV. századból maradt fenn az utókor számára.

0_221.jpg

1_69.jpg

Az alsó- és felsővárost összekötő híd a pont vieux. Innen szemet gyönyörködtető panoráma nyílik a várra.

0_222.jpg

Amennyiben bele akarunk kóstolni a helyiek életébe, mindenképp látogassunk el a Carnot térre, ahol hetente többször is piacot tartanak. Az itt lakók kedvenc találkozóhelyét körülöleli a Saint Michel-katedrális, a Saint Vincent-templom és számos különleges épület a XVII-XVIII. századból.

3_10.jpg

0_223.jpg

1_70.jpg

Bátran üljünk be egy helyi ebédre, kóstoljuk meg az ízletes francia borokat, és adjuk át magunkat Carcassonne középkori jellegének.

Illetve amit ezek mellett biztos, hogy ne hagyjuk ki, az a Canal du Midi csatornán történő hajókázás. A folyó az Atlanti-óceánt köti össze a Földközi-tengerrel, lenyűgöző látványa mindenkinek örök emlék marad.

2_16.jpg

0_224.jpg

Carcassonne-t minden történelmet és felfedezést kedvelő embernek látnia kell! 

Jó utat kívánok!

Szállás: Carcassonne

Szállás bárhová: ITT

Tetszett az ötlet? Lájkold ITT a blogomat, hogy a Facebookon is tudd követni az olcsó repülőjegyeket. Illetve olvasd el a többi helyről szóló írásaimat is! :)

2019\07\11

Róma, Olaszország

Hallottátok már a legendát, miszerint a Laterani-katedrálisban a II. Szilveszter pápa sírját borító márvány a néphit szerint izzad, illetve amikor egy pápa meghal, akkor pedig a csontok zörögnek mögötte?

Tudtátok, hogy a Aurelianus fal maradványa az ókorban épült?  Ez az örökség napjainkban is látogatható. Az egykori Rómát vette körül.

A Capitoliumtól pár száz méterre találjátok a Tarpeii-sziklát, ahonnan annak idején a halálraítélteket taszították le a mélybe.

Fedezzétek fel Róma kevésbé ismert látványosságait is!

Jó utat! :)

colosseum-2030643_340.jpg

architecture-3133764_340.jpg

street-3166632_340.jpg

street-3393539_340.jpg

bridge-3393352_340.jpg

Szuper szállások a központban:

Hotel Cinquantatre***

Eurostars Roma Aeterna****

Repülőjegy: Wizz Air

kepkivagas_649.PNG

Szállás: Róma

Szállás bárhová: ITT

Tetszett az ötlet? Lájkold ITT a blogomat, hogy a Facebookon is tudd követni az olcsó repülőjegyeket. Illetve olvasd el a többi helyről szóló írásaimat is! :)