Valóban megszűnnek ezek a járatok Budapestről?

Többnyire jó híreket szoktam közölni az oldalon, főleg akkor, ha új járatnyitásról számolnak be a légitársaságok és azt továbbítom a részetekre. 

Most azonban úgy döntöttem, végignézem a fapados weboldalakat, hogy vajon melyik úti cél szűnik meg a nyári menetrendben. Teszem ezt azért, hogy felhívjam a figyelmeteket, ha egy hőn áhított utazást szeretnétek oda tervezni, akkor ne várjatok sokáig, hisz többnyire március végéig lesz elérhető az adott járat közvetlenül Budapestről. 

Szeretném ugyanakkor kiemelni, hogy a légitársaságok weboldalai alapján írom a cikket, így előfordulhat, hogy bármikor változik a felállás. Nyilván annak örülnék én is, ha nem menne a levesbe számos izgalmas útvonal. A cikk a 2019.12.27-én érvényes állapotot tükrözi. 

mistake-1966448_1280.jpg

Nézzük sorban, mi a helyzet a Wizz Air háza táján? 

 

Bordeaux

A városban volt szerencsém járni. Nagyon sajnálom, hogy megszűnik a járat, de öröm az ürömben, hogy a Ryanair továbbra is repüli, így bátran ajánlom, menjetek el megnézni. Fantasztikus az összkép, remek a hangulat az utcákat járva. Mindenképp érdemes elutazni a közeli, óceánparti Arcachonba is!

Beszámolót ITT és ITT olvashattok róla.

0_3807.jpg

Doncaster/Sheffield

Az igazi Anglia képét adja vissza mindkettő város, kár érte! Lóversenyek, fotózni való építészet, kultúra jellemzi az itteni életet. A közelben lévő Peak District Nemzeti Park pedig a természet szerelmeseinek nyújt remek kikapcsolódási lehetőséget.

Érdekes, hogy ugyanez a járat Debrecenből megmarad. Vajon meddig?

Eilat

Eilat bár nem Európa, mégis említést érdemel, ha már a megszűnő járatokról beszélünk. Pláne, ha Budapestről a Wizz Air mellett a Ryanair is törli a járatát, így a közvetlen út lehetősége véget ér. 

Melyik járatokat nem üzemelteti tovább a Ryanair?

 

Preveza-Aktion

A tavaly nyáron üzemelő járat, úgy látszik nem lesz újra megnyitva. Legalábbis ezidáig nem szerepelnek foglalható időpontok a neve mellett. Sajnálatos, hisz a közeli Lefkada sokatok kedvenc nyaralóhelye. 

Nürnberg

A német város karácsonyi vására magával ragadó, ahogy állatkertjét is imádják a családosok. Fagerendás házai is igencsak csalogatóak. Nézzétek meg, amíg tehetitek közvetlen járattal!

Gran Canaria

Ettől a meglepetéstől pár napja nem bírok szabadulni. Nem repüli többet Gran Canariát a Ryanair? Budapestről egyetlen közvetlen járat lesz a Kanári-szigetekre, mégpedig Tenerife a Wizz Airtől? Remélem ez csak egy véletlen és hamarosan feltöltik az időpontokat a rendszerbe! 

Emlékeztek? Nemrég még Lanzarotéra, Fuerteventurára is repült a Wizz Air, mostanra meg tényleg csak egy Tenerife marad? 

Persze B verziónak ott marad az átszállásos lehetőség, vagy a Bécsi indulás...de az mégsem egy közvetlen járat!

aircraft-2410190_1280.jpg

Santander

Spanyolország izgalmas területére utazhattunk ezzel a járattal. A Kantábria-régió számos érdekes helyet nyújt. 

Március végéig még kihasználhatjátok, kedvcsinálóként pedig ITT és ITT olvashattok róla.

Eilat, Ovda és Marrakes

A három Európán kívüli járat szintén a kukába kerül, sőt utóbbi kettő már jelenleg sem foglalható a Ryanair rendszereiben. 

Összegezve tehát úgy fest, hogy A Wizz Air 2, a Ryanair pedig 4 európai járatát zárja be. 

Éljetek tehát a lehetőséggel, hogy március végéig még közvetlen járattal is eljuthattok Budapestről Gran Canariára, Santanderbe, Nürnbergbe, Doncaster és Sheffield városaiba. Tervezzétek ide a következő utazásotokat!

Olcsó szállásokat itt találtok:

 

 

Tetszett az cikkLájkold ITT a blogomat, hogy a Facebookon is tudd követni az olcsó repülőjegyeket. Illetve olvasd el a többi bejegyzésemet is! :)